100 jaar Bakkerij Koolen

In 1921 begon Marinus Koolen een bakkerij in de marktstraat in Asten. Als leerling had hij het bakkersvak geleerd bij bakker Joordens in ’s Hertogen Bosch, van Eerd in Veghel en Jean Hoefnagels (koekfabriek “de drie kronen”) in Asten. Ondanks de vele bakkers in het dorp groeide de zaak uit tot een bovengemiddeld bakkersbedrijf.
In 1958 nam zijn zoon, Jan Koolen, de zaak over. De zaken gingen goed en hij breidde de zaak fors uit. De ene na de andere verbouwing volgden elkaar op. Als bakker was hij een begrip in de omgeving van Asten.

bakkerij koolen

Voor het bakkersvak gemaakt

In 1988 trouwde zoon Rinus Koolen met Doris Stark, een Limburgse bakkersdochter. Beiden afkomstig uit een bakkersfamilie waren zij voor het bakkersvak gemaakt en was het een logische stap dat zij de bakkerij zouden overnemen. In 1988 namen ze samen het roer over. In 1995 werd de zaak verbouwd met een complete nieuwbouw. In 2013 werd opnieuw ingrijpend verbouwd en kregen de winkel en de bakkerij een open uitstraling.

Waar het assortiment vroeger alleen bestond uit brood, een bananensoes en een Bossche bol, is het assortiment over de jaren fors uitgebreid. Tegenwoordig kun je bij ons terecht voor verschillende meergranen broden, luxe gebakjes en taarten en chocolade uit eigen bakkerij.