Kwaliteit

Wij werken met een team van ervaren brood- en banketbakkers, die zorg dragen voor de kwaliteit en versheid van onze producten. Naast de uitstekende opleiding tot brood- en banketbakker die ze al achter de rug hebben, volgen ze nog regelmatig cursussen die vanuit het Nederlandse Bakkerij Centrum (NBC) gegeven worden. Hierdoor beheersen onze bakkers de laatste technieken op het gebied van buitenlandse broodsoorten en vernieuwend banket, waarbij voorheen ongebruikelijke smaken gecombineerd worden in soms bijzondere presentaties.

Unieke en zorgvuldige bereidingswijze

De kwaliteit van de producten komt vooral naar voren in de unieke en zorgvuldige bereidingswijze van onze broden, gebakjes en taarten. Zo hanteren wij voor de bereiding van brood een dubbele rijsperiode, waardoor de smaak en malsheid van het brood nog beter tot zijn recht komen. Normaal gesproken als je brood bakt, kneedt je het deeg, verdeel je het in stukken en maakt er een bol van. Na een uur rijzen wordt van deze bol het brood gemaakt dat in een bakblik terecht komt. Na nog eens een uur rijzen in het bakblik gaat het in de oven. Bij Bakkerij Koolen vinden we het belangrijk om deze ‘bolrijs’ te verlengen naar een dubbele ‘bolrijs’ zodat smaak en malsheid van het brood nog beter tot zijn recht komen.

Bakkerij Koolen